close
Menu

Landbouw: Vicon

Vicon biedt u kwaliteitsmachines aan : kunstmeststrooiers, trommel- en schijvenmaaiers. 

Ooit begonnen met de bekende pendulum strooier in de jaren '60 heeft Vicon wereldwijd bekendheid verworven op het gebied van kunstmeststrooien. Naast de Vicon pendelstrooiers, waarvan er wereldwijd al meer dan 1 miljoen zijn verkocht, biedt het programma een reeks schijvenstrooiers. 

De pendelstrooier heeft haar populairiteit niet alleen aan het kunstmeststrooien in de landbouw te danken, maar ook aan de speciale toepassingen die mogelijk zijn, zoals het zoutstrooien over de weg, het strooien op golfbanen en het voeren van vissen. Ook was deze strooier de eerste strooier die werd uitgerust met een strooicomputer voor een gelijkmatige verdeling onafhankelijk van de trekkersnelheid. 
 

Kunstmeststofstrooiers 

Vicon RotaFlow : het korrelvriendelijke strooisysteem voor een gelijkmatig strooibeeld. 
RotaFlow kunstmeststrooiers blinken uit in hun degelijkheid, bedieningsgebak en nauwkeurigheid in alle omstandigheden. 

Trommelmaaiers 

De Vicon trommelmaaiers leveren onder alle omstandigheden uitstekend maaiwerk en een hoge capaciteit. De mogelijkheid tot kneuzen met volvelds spreiden, de ruime gewasdoorvoer en duurzaamheid zijn daarbij de sterkste troeven. Het assortiment van de Vicon trommelmaaiers is zeer compleet. U kunt kiezen uit diverse uitvoeringen, met of zonder kneuzer. De maaibreedte varieert van 1,65 tot zelfs 9 meter. 

Schijvenmaaiers 

Jarenlange ervaring in het veld en geavanceerde technologie komen samen in iedere Vicon schijvenmaaier. Altijd voorop lopend in de markt als het gaat om innovaties in maaitechnieken, zoals de unieke driehoekige schijven en het door ons ontwikkelde HPC intensief kneusconcept, heeft Vicon een reputatie als vernieuwer. 

Maaien zonder problemen is dan ook de Vicon filosofie. De driehoekige schijven zijn voorzien van drie omkeerbare mesjes, die elkaar precies overlappen. Er is dus altijd één mesje dat snijdt en dat geeft een regelmatige belasting aan de aandrijving en een prachtig streeploos maaibeeld.

Klik hier voor meer info!

Vind uw dichtstbijzijnde contactpersoon

Vragen? Neem contact op met ons team!